ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: «Ευσεβείς πόθοι» της αντιπολίτευσης οι μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

16:44 - 16 Μαϊ 2020 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: «Ευσεβείς πόθοι» της αντιπολίτευσης οι μειώσεις μισθών στο Δημόσιο
Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για «μισθολογικές μεταβολές στο Δημόσιο» δίνει η κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της.

Αφορμή στάθηκαν σημερινά δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και «των Νέων».

«Ουδέποτε το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι "ευσεβείς πόθοι" της αντιπολίτευσης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Πυρά» από την αντιπολίτευση

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα αναφορικά με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, είχε υποστηρίξει πως αυτά «δείχνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να είναι προσκολλημένη στις αποτυχημένες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος».

«Πρόκειται για σχέδιο βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης. Θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών και, κατά συνέπεια, στην κατάρρευση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Όλα αυτά, προφανώς, θα έχουν συνέπεια την είσοδο της οικονομίας σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα» σημείωσε.

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει για να προσλάβει συμβασιούχους στο δημόσιο, ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην διατήρηση θέσεων εργασίας στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στον τουρισμό (το SURE)» υποστήριξε νωρίτερα το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας: «Η ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση, για να επιβάλλει παντού το δόγμα της: Μισός μισθός για μισή δουλειά και πελατειακό κράτος».



 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 16 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.