ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 1/3 των «χαμένων» ενοικίων θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

09:22 - 21 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Το 1/3 των «χαμένων» ενοικίων θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων
Το 1/3 των ενοικίων που έχασαν αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι χάνουν εισοδήματα από τη μείωση των ενοικίων στις επιχειρήσεις. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, υπενθυμίζοντας ότι στα μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων συμπεριλαμβάνεται η αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ο συμψηφισμός φορολογικών υποχρεώσεων μετά τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Ant1 ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι, προκειμένου οι ίδιοι να μην αισθάνονται απροστάτευτοι, η κυβέρνηση θα αναλάβει να τους δώσει το 1/3 των ενοικίων που έχασαν. «Ο ιδιοκτήτης, από όποιο ακίνητο έχασε ενοίκιο, υπολογίζουμε πόσα χρήματα χάθηκαν και επιστρέφουμε το 1/3» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ ξεκαθάρισε ότι η μείωση προκαταβολής φόρου δεν είναι οριζόντια για όλους.

Για την ανεργία είπε ότι η ύφεση προκαλεί αμφιβολία για τη διατήρηση ορισμένων θέσεων εργασίας και πολλές επιχειρήσεις που πλήττονται δεν θα μπορούν να απασχολούν στο μέλλον όλους τους εργαζόμενους. «Εμείς προσπαθούμε, επειδή θεωρούμε ότι η κρίση είναι προσωρινή, να παραμείνουν και να μην οδηγηθούν στην ανεργία» σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε ένα νέο μνημόνιο. «Δεν μιλάμε για μνημόνιο. Από τον επόμενο χρόνο θα επανέλθουν οι δημοσιονομικοί κανόνες. Αυτή είναι η βάση της συμφωνίας που γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για τα ποσοστά τουριστών που θα ικανοποιήσουν την κυβέρνηση φέτος, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι «θα είμαστε καλά εάν περάσουμε το 40% τον Ιούλιο και Αύγουστο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.