ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Εξασφαλισμένα... καύσιμα μέχρι το φθινόπωρο

17:45 - 29 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Εξασφαλισμένα... καύσιμα μέχρι το φθινόπωρο
Το σχέδιο τεσσάρων φάσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού ανέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά την τοποθέτηση στην Ολομέλεια ο υπουργός μίλησε για “ένα σύνολο συνεκτικών παρεμβάσεων, που φτάνει τα 24 δισεκατομμύρια”, σημειώνοντας πως “έχουμε εξασφαλίσει τα αναγκαία καύσιμα”. 

Εκτίμησε πως μετά το φθινόπωρο θα αρχίσουν μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης, αλλά ενδεχομένως να γίνουν και νέες φοροελαφρύνσεις.

Αναφερόμενος στα βασικά μέτρα της κάθε φάσης είπε:

Στην πρώτη φάση το Μάρτιο και τον Απρίλιο υπήρξε το lockdown και η κυβέρνηση στήριξε τον χώρο της υγείας και άπλωσε ένα δίχτυ πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις Ο υπουργός έκανε αναλυτική αναφορά σε φορολογικές, ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις που “έτρεξαν” και σημείωσε πως ενισχύθηκαν δύο εκατομμύρια πολίτες.

Στη δεύτερη φάση- που βρισκόμαστε σήμερα- συνεχίζεται η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε μία σειρά μέτρων που μπήκαν σε εφαρμογή για τη στήριξη των εργαζομένων, επισημαίνοντας παράλληλα πως τόσο μεγάλα άμεσα χρηματικά ποσά δεν είχαν χορηγηθεί ποτέ σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Στην τρίτη φάση - που ξεκινά τον Ιούνιο και φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο- θα υπάρξει προοδευτική ανάκαμψη της οικονομίας. Ειδικότερα συνεχίζονται και διευρύνονται τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και λαμβάνονται φορολογικά μέτρα.

Στην τέταρτη φάση από το φθινόπωρο και μετά θα υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες για την υλοποίηση πολιτικών με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.

Εξαπολύοντας βέλη στο ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως δεν είναι ορθά κοστολογημένο: “Εσείς που ξέρετε τα πάντα- άσχετα αν πέσατε έξω σε όλα τα προηγούμενα χρόνια- μπορείτε να μας πείτε πόσο θα είναι η ύφεση; Αφού δεν μας λέτε πόσο υπολογίζετε την ύφεση μιλάμε για ένα πρόγραμμα στον αέρα”, σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 29 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.