ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα αξιοποιηθούν τα 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

14:14 - 30 Μαϊ 2020 | Οικονομία
Πώς θα αξιοποιηθούν τα 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης
Στον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Κομισιόν για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι «Δεν θα ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα. Θα τα επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό, υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ένα χρονοδιάγραμμα, για να ετοιμαστεί πρώτα το σχέδιο».

«Το σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο παραμένει πρόταση και όχι οριστική απόφαση προβλέπει σε πρώτη φάση τη χορήγηση προς την Ελλάδα κονδυλίων 31,9 δισ. ευρώ, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου, στη βάση του οποίο θα διανεμηθούν τα παραπάνω χρήματα, έχει ανατεθεί σε μία Επιτροπή, η οποία αποτελείται από οικονομολόγους, με  επικεφαλής τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη. «Αυτοί θα σχεδιάσουν το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας για την επόμενη δεκαετία, λαμβάνοντας υπόψη και αυτή τη χρηματοδότηση, η οποία είναι πολύ μεγάλη. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει πως θα διαμορφώσει αυτό το σχέδιο, εντάσσοντάς το στην κυβερνητική  πολιτική» εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, το συγκεκριμένο σχέδιο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υποβληθεί στις ευρωπαϊκές αρχές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 30 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.