ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαββός: Νόμιμος ο μετασχηματισμός των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια

20:13 - 15 Ιουν 2020 | Οικονομία
Ζαββός: Νόμιμος ο μετασχηματισμός των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια
Απόλυτα νόμιμη και χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο από τον αναβαλλόμενο φόρο, είναι η διαδικασία μετασχηματισμού των συστημικών τραπεζών, που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής» για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Ζαββός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού της Ελληνικής Λύσης Βασίλειου Βιλιάρδου σχετικά με τον διαχωρισμό της Eurobank.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε πως «ο συγκεκριμένος εταιρικός μετασχηματισμός είναι νόμιμος, εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ έχει υπάρξει και η σχετική έγκριση του ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού».

Στο ερώτημα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης για το εάν από τον διαχωρισμό της τράπεζας «εξασφαλίζονται τα δικαιώματα του δημοσίου» ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «υπάρχει πλήρης διασφάλιση του ελληνικού Δημοσίου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» σημειώνοντας παράλληλα πως και στο νομοσχέδιο για τις «Μικροπιστώσεις» -που κατατέθηκε στη Βουλή και αύριο ξεκινάει η επεξεργασία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή- υπάρχει πρόνοια να «κατοχυρώνονται πλήρως τα δικαιώματα του Ταμείου», προσθέτοντας ότι «ο αναβαλλόμενος φόρος δεν χάνεται αλλά μεταφέρετε στην νέα τράπεζα». «Συνεπώς, έχουν ληφθεί όλες οι αναγκαίες προβλέψεις», τόνισε.

Ο Γεώργιος Ζαββός υπογράμμισε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιείται για αυτούς τους τραπεζικούς μετασχηματισμούς τους όρους της «καλής» ή της «κακής» τράπεζας, εκτίμησε ότι το παράδειγμα της Eurobank θα ακολουθήσουν και οι άλλες τρεις τράπεζες προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο «Ηρακλής» που αποτελεί όπως ανέφερε «μια κορυφαία και επιτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης, την οποίας μέσα σε 11 μήνες την σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση αυτή για να επιλυθεί ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που είναι τα κόκκινα δάνεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.