ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 30 Ιουνίου οι προσφορές στον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων

07:30 - 17 Ιουν 2020 | Οικονομία
Στις 30 Ιουνίου οι προσφορές στον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων
Για την Τρίτη 30 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ, για την έκδοση ψηφιακών ταυτοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία έλαβε παράταση δύο μηνών, καθώς οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, εγχώριες και ξένες, βρίσκονταν υπό το καθεστώς lockdown λόγω του κορονοϊού.

Ανάμεσα στους πολλούς πιθανούς υποψηφίους είναι η γερμανική εταιρεία Veridos, η γαλλική Gemalto του ομίλου Thales, η επίσης γαλλική Idemia, η βελγική Pitkit Zetes Smartech και η ιαπωνική Toppan Printing, η οποία τυπώνει τα ελληνικά διαβατήρια, ύστερα από σύμβαση που έχει υπογράψει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις για τα ποσά που ζητούν οι προμηθεύτριες εταιρείες (Microsoft, Oracle και IBM) για τις άδειες λογισμικού. Όπως αναφέρεται, αυτά τα ποσά υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ στην 15ετία.

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες - κάρτες πολίτη θα είναι μορφότυπου ID-1 (διαστάσεων πιστωτικής κάρτας) και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Επιπλέον θα διαθέτουν ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών. Η νέα ταυτότητα θα αποτελέσει για τους Έλληνες, εκτός από έγγραφο ταυτοποίησης του προσώπου, το «κλειδί» των συναλλαγών από απόσταση με το ελληνικό Δημόσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:34 - 17 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.