ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Στο τραπέζι ανακατανομές κονδυλίων για δάνεια της Αναπτυξιακής Τράπεζας

08:23 - 18 Ιουν 2020 | Οικονομία
Υπό στενή επιτήρηση έχει η κυβέρνηση τις τράπεζες, όπως ανέφερε σε σε ανάρτησή του στο twiter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα όπως σημείωσε εάν οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις που πληρούν τις κείμενες προϋποθέσεις, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ανακατανομή των κονδυλίων από την μια τράπεζα σε άλλη.

«Έχουμε καθημερινή εικόνα για το πώς προσχωρούν τα δάνεια αυτά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να βάζει εμπόδια», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι δεν χωρά καμία αμφισβήτηση αναφορικά με τα τραπεζικά κριτήρια σε σχέση με την φερεγγυότητα των υποψηφίων δανειοληπτών, ωστόσο είναι απαράδεκτο όπως είπε εκείνοι που μπορούν να δανειοδοτηθούν να μένουν εκτός. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, στόχος είναι οι υγιείς επιχειρήσεις είτε μικρές, είτε μεγάλες να μπορέσουν να επιβιώσουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες και αυτό η κυβέρνηση θα το εξασφαλίσει με όποιον τρόπο μπορεί με βάση τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις τράπεζες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες για συμπεριφορές τραπεζικών στελεχών που είναι εκτός του πνεύματος που θα έπρεπε να έχουν οι τράπεζες αναφορικά με την ενίσχυση των επιχειρήσεων, δεδομένων των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.

Σύμφωνα με πρόβλεψη που υπάρχει στη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι τράπεζες με το κράτος για το Επενδυτικό Ταμείο, δίνεται το δικαίωμα στο υπουργείο Ανάπτυξης εντός 30 ημερών να εξετάζει την ταχύτητα και των όγκων των εγκρίσεων και των εκταμιεύσεων των δανείων που αφορούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να βαθμολογεί την επίδοση των τραπεζών, ώστε όταν εντοπίζει ότι υπάρχουν χαμηλές επιδόσεις τα κεφάλαια αυτά να ανακατανέμονται και να κατευθύνονται σε άλλες τράπεζες ώστε να προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:43 - 18 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.