ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρύθμιση «παγωμένων» οφειλών: Mε επιτόκιο 2,5% σε 24 δόσεις

12:35 - 18 Ιουν 2020 | Οικονομία
Ρύθμιση «παγωμένων» οφειλών: Mε επιτόκιο 2,5% σε 24 δόσεις
Το επιτόκιο για τη ρύθμιση οφειλών των πληττόμενων επιχειρήσεων αν επιλέξουν τις 24 δόσεις θα είναι 2,5%, τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταίκουρας. Προσδιόρισε επίσης για το τέλος Ιουνίου τα νεότερα για τη "γενναία", όπως την χαρακτήρισε, μείωση της προκαταβολής φόρου με στόχο την υλοποίηση του μέτρου έως τα μέσα Ιουλίου.

Οι προκαταβολές φόρου επιφέρουν ετήσια έσοδα 2,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο και στόχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, είναι «να δώσουμε το μεγαλύτερο ύψος μείωσης που μπορούμε».

«Θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής φόρου», ανέφερε, περιγράφοντας μια σύνθετη διαδικασία άντλησης στοιχείων πτώσης τζίρου, τόσο για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στις πληττόμενες με τους ΚΑΔ αλλά και σε όσες δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης.

Τόνισε ακόμα πως το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται ώστε τις επόμενες ημέρες να νομοθετήσει όλες τις τελευταίες εξαγγελίες, για αύξηση του αριθμού των δόσεων εξόφλησης φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ καθώς και για τη σταδιακή, σε πολλές δόσεις, εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Όπως είναι γνωστό, οι τελευταίες αυτές υποχρεώσεις θα μπορούν να εξοφληθούν από τους φορολογούμενους από το 2021, είτε σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις είτε σε 24 με χαμηλό επιτόκιο. Το επιτόκιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα είναι κοντά στο 2,5%.

Όσο για τα ευρωπαϊκά κονδύλια τόνισε πως από το Ταμείο Ανασυγκρότησης, το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στην Ελλάδα με βάση την αρχική πρόταση, δεν πρόκειται να αρχίσει να εισρέει στη χώρα πριν από το 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.