ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε ξεκινά η 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση- Η ατζέντα

15:51 - 22 Ιουν 2020 | Οικονομία
Πότε ξεκινά η 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση- Η ατζέντα
Στις 6 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσω τηλεδιασκέψεων η 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο, η κανονικότητα στη μεταμνημονιακή εποπτεία της Ελλάδας συνεχίζεται σε πείσμα του κορονοϊού και οι θεσμοί ετοιμάζονται για την 7η αξιολόγηση, πριν η Ελλάδα πάρει τα 748 εκατ. ευρώ της 6ης αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα την "Καθημερινή, στις 6 Ιουλίου ξεκινούν τα ραντεβού μέσω τηλεδιασκέψεων με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και λίγο μετά, στα μέσα Ιουλίου, σε επίπεδο επικεφαλής.

Τα θέματα που τίθενται επί τάπητος

Τα κυριότερα θέματα της αξιολόγησης αυτής είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και συγκεκριμένα το νέο πτωχευτικό δίκαιο, καθώς και η προστασία των πληγέντων από τον κορονοϊό, όπως επίσης και η καθυστέρηση στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα δύο αυτά θέματα έχουν «αγκάθια», αλλά δεν αναμένεται κρίση, καθώς η συγκεκριμένη αξιολόγηση δε συνδέεται με την εκταμίευση SMPs και ANFAs. Φυσικά αυτό δε σημαίνει  πως δεν έχει σημασία μία θετική έκθεση, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί κατά την επόμενη αξιολόγηση, Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για την ύφεση, το δημοσιονομικό πλήγμα λόγω κορονοϊού και το όφελος της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.