ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης για Business Visa: Διαμόρφωση φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος

12:04 - 24 Ιουν 2020 | Οικονομία
Κορκίδης για Business Visa: Διαμόρφωση φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος
«Είναι γνωστό ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Πολύ δε μάλλον για τους επιχειρηματίες ο χρόνος των οποίων είναι «πιεσμένος» ανάμεσα σε επιχειρηματικές επαφές, λήψεις αποφάσεων για συνεργασίες και συνέργειες κλπ. Την «Επιχειρηματική βίζα», που καθιερώνει και η Ελλάδα, την έχουν θεσμοθετήσει ήδη 21 κράτη-μέλη της ενισχυμένης συνεργασίας Σένγκεν» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει: «Η ρύθμιση, που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, απαντά στο διαχρονικό αίτημα των επιμελητηρίων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να φιλοξενούν επιχειρηματικούς επισκέπτες, καθώς μέχρι σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με χρονοβόρες διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή καθώς Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ε.Ε. και χωρών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή ακόμη και πολίτες από τρίτες χώρες οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα θα υποβάλουν στις ελληνικές προξενικές αρχές έντυπο πρόσκλησης των πολιτών τρίτης χώρας που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα για συναντήσεις, συνέδρια, εκθέσεις, διασκέψεις ή εκδηλώσεις εμπορικού και βιομηχανικού χαρακτήρα.

Το έντυπο αυτό ενέχει και την ανάληψη ευθύνης/φιλοξενίας των πολιτών για τους οποίες αιτείται η θεώρηση βίζας. Η θεσμοθέτηση της «Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και διαμόρφωσης ενός φιλοεπιχειρηματικού και φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.