ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαλεξόπουλος: Να διανεμηθούν σοφά τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

20:36 - 25 Ιουν 2020 | Οικονομία
Παπαλεξόπουλος: Να διανεμηθούν σοφά τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης
Την ανάγκη η κυβέρνηση να διαθέσει με σοφό τρόπο το «πακέτο» των 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με θέμα την επανεκκίνηση της οικονομίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει τα χρήματα αυτά να ξοδευτούν σε επιχειρήσεις ζόμπι και μαύρες τρύπες.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών, αφού επικρότησε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης καθώς και για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και των θέσεων εργασίας προέτρεψε τον πρωθυπουργό: «Δύο πράγματα θα έλεγα στον πρωθυπουργό: Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που είχαν ξεκινήσει, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης και να διαθέσει σοφά τους πόρους των 32 δις. ευρώ, που αναλογούν στην Ελλάδα». Είχε προηγηθεί ερώτηση στον κ. Παπαλεξόπουλο για το ποιες θα ήταν οι δύο πρώτες προτεραιότητες που θα έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν τον είχε ενώπιόν του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξήγησε ότι «τα χρήματα δεν θα πρέπει να ξοδευτούν σε επιχειρήσεις-ζόμπι και μαύρες τρύπες». Υπέδειξε ως τομείς προτεραιότητας για τον πολλαπλασιασμό των θετικών επιπτώσεων από το πακέτο ενίσχυσης, τις ψηφιακές υποδομές, την πράσινη ενέργεια αλλά και τη βιομηχανία με στόχο την αύξηση της συμμετοχής της στο ΑΕΠ στο 15%.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:43 - 25 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.