ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης: Δεν ισχύουν οι προσαυξήσεις που φαίνονται στην ΑΑΔΕ

08:57 - 10 Ιουλ 2020 | Οικονομία
Σκυλακάκης: Δεν ισχύουν οι προσαυξήσεις που φαίνονται στην ΑΑΔΕ
«Η ΑΑΔΕ έχει μεγάλο όγκο και δε γίνεται να τρέχει 4-5 πλατφόρμες ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα τεχνικά». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, διαβεβαιώνοντας πως οι προσαυξήσεις, που φαίνονται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ σε φορολογούμενους οι οποίοι ωστόσο έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους, δεν ισχύουν.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Ant1, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν στην πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τονίζοντας ότι, «ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει και μέσα σε δέκα μέρες θα πάρουν τα χρήματα όσοι έκαναν την αίτηση».

«Χρειάζεται νέα Υπουργική Απόφαση, που θα υπογραφεί σήμερα για να περιλάβουμε τις 20.000 επιχειρήσεις χρειάστηκε να μπουν δύο φορές στη φόρμα», συμπλήρωσε σχετικά και εξήγησε σχετικά με τους δικαιούχους ότι, δόθηκε κεφάλαιο κίνησης «σε μεγάλες επιχειρήσεις και είδαμε μετά ότι χρειάστηκε και για μικρότερες επιχειρήσεις. Θα το δούμε για διεύρυνση, δε θα αφορά όμως τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δε χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουν».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, απάντησε ερωτηθείς για τις προαναγγελθείσες μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και τις φοροελαφρύνσεις, ότι, «ζούμε διεθνώς τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε εμάς θα συνεχιστεί η ύφεση όλο το καλοκαίρι, επειδή θα χάσουμε περίπου 7 εκατ. λόγω του Τουρισμού και ακόμα δεν ξέρουμε τι κανόνες θα έχουμε το 2021 και πώς θα είναι η ύφεση που θα μεταφερθεί».

«Συνεπώς, δεν μπορούν να συζητηθούν όλα των φορολογικών ελαφρύνσεων, αν δεν καθοριστεί πρώτα η πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τα χρήματα που έχουν διατεθεί στα μέτρα στήριξης είπε τέλος ότι, «έχουμε μέτρα 24 δισ. που θα εξελιχθούν αυτήν τη χρονιά, έχουν φύγει τα 7 και αυτό το μήνα είναι πιθανό να φύγουν άλλα δύο». «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση», συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:07 - 10 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.