ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O... χρησμός Σταϊκούρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

11:19 - 15 Ιουλ 2020 | Οικονομία
O... χρησμός Σταϊκούρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων
Τη δέσμευσή του ότι θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους στυνταξιούχους, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη.

«Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θα μελετήσουμε την απόφαση έτσι ώστε να ενημερώσει το υπουργείο Εργασίας το υπουργείο Οικονομικών ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος. 

«Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, χωρίς να αποκαλύψει αν θα δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους δικαιούχους ή μόνο σε όσους είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η απόφαση του ΣτΕ δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα δώσει τα αναδρομικά σε όλους ή μόνο σε όσους κινήθηκαν νομικά. Υπάρχει η σκέψη να δικαιωθούν όλοι, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και η αντιπολίτευση, αλλά θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, που ορίζεται κοντά στα 2 δισ. ευρώ για τις συγκεκριμένες πληρωμές, που ενδεχομένως να γίνουν σε δόσεις.

Τέλος, είπε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση φόρου φέτος και στο ερώτημα αν αντέχει η ελληνική οικονομία απάντησε ότι «έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.