ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων η υστέρηση στα έσοδα

12:04 - 30 Ιουλ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων η υστέρηση στα έσοδα
Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνεχής παρουσία της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για συστηματική επαφή με τις αγορές και επεσήμανε ότι αντλήθηκαν 7,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2020.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη, τα ταμειακά διαθέσιμα να διατηρηθούν ώστε αφενός να υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον μέτρων στήριξης σε περίπτωση που χρειαστεί και αφετέρου να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες για τη στήριξη της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον ίδιο, τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ που ήταν στην αρχή της κρίσης τον Μάρτιο. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η υστέρηση στα έσοδα είναι μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων.

Το όριο του 30% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι διατηρείται το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι -σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα- δεν προκύπτει κάποιο ζήτημα, καθώς κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υπήρξε «κινητικότητα από την κοινωνία για ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.