ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΑ: Ζητεί ουσιαστική συμμετοχή στο διάλογο για το χωροταξικό

13:57 - 03 Αυγ 2020 | Οικονομία
ΒΕΑ: Ζητεί ουσιαστική συμμετοχή στο διάλογο για το χωροταξικό
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμη Μπακογιάννη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, με επικεφαλής τον Γ΄ Αντιπρόεδρο Ιωάννη Μάνο, προκειμένου να εκθέσει τα σημαντικά ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες επιχειρήσεις, από την τροποποίηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων των Δήμων.

Ειδικότερα, αφορμή της συνάντησης, ήταν η απόφαση του Δήμου Αλίμου, για αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, σύμφωνα με την οποία τίθενται περιορισμοί λειτουργίας, απαγόρευση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, αλλά και υποχρεωτική απομάκρυνση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως συνεργεία, φανοποιεία, ηλεκτρολογεία αυτοκινήτων, βουλκανιζατέρ, βενζινάδικα, κλπ χωρίς να προηγηθεί συζήτηση ή έστω παροχή γνώμης τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από το Επιμελητήριο.

Από τον αντιπρόεδρο του Β.Ε.Α, τέθηκε ως βάση συζήτησης, η αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από το Νόμο διαδικασιών περί συμμετοχής των Επιμελητηρίων στις διαδικασίες διαβούλευσης, κατά την αναθεώρηση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων των Δήμων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι δεν τηρείται η σχετική διαδικασία, με αποτέλεσμα να τίθενται θέματα ακυρότητας.

Ο κος Μπακογιάννης, αποδέχθηκε την πρόταση του Β.Ε.Α. και τόνισε, ότι προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα, το Υπουργείο δρομολογεί νέο πολεοδομικό σχεδιασμό, με αλλαγή των Γ.Π.Σ. με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Διαπίστωση όλων, ήταν ότι από κοινού πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τη  συμμετοχή ή έστω την παροχή γνώμης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των θεσμικών εκπροσώπων τους -των Επιμελητηρίων-  δεδομένου ότι τέτοια θέματα αφορούν άμεσα την επιβίωσή τους.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.