ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο €10.000 σε όσα καταστήματα λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα

13:28 - 11 Αυγ 2020 | Οικονομία
Πρόστιμο €10.000 σε όσα καταστήματα λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα
Συνολικά 961 ενεργά κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, διπλάσια από την προηγούμενη, κατέγραψε η Ελλάδα, γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς εξηγώντας ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και έχουν στόχο να ανακοπεί η αύξηση των μολύνσεων.

Όπως είπε ο υφυπουργός από τις αρχές Ιουλίου έχουν γίνει 266 χιλιάδες μοριακοί έλεγχοι σε σύνολο άνω των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας. Διευκρίνισε ότι η υποχρέωση για αρνητικό τεστ εισερχόμενων στη χώρα δεν αφορά παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών (γεννήθηκαν από το 2011 και μετά).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι στα καταστήματα που δεν τηρούν το μέτρο του κλεισίματος στις 24.00 θα επιβάλλεται 10.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση ενώ στη δεύτερη παράβαση θα «πληρώνεται» με αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες. Το μέτρο ισχύει για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Δείτε ΕΔΩ

Κληθείς να ερωτηθεί για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι περιοχές που θα επιβληθεί το κλείσιμο των καταστημάτων είπε ότι είναι καθαρά επιδημιολογικά. Μπορεί να έχουμε πολλά κρούσματα αλλά σε συγκεκριμένο cluster ή λίγα που όμως έχουν μεγάλη διασπορά. «Δεν υπάρχει απόφαση που να μην συνδέεται με επιστημονικά κριτήρια», είπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν επιτρέπεται να γίνει καμία λιτανεία και εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς «η συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι εξαιρετική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.