ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μετακομίζει» στο Ταμείο Ανάκαμψης ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων

15:44 - 28 Αυγ 2020 | Οικονομία
«Μετακομίζει» στο Ταμείο Ανάκαμψης ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων
Την παραίτησή του από την θέση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, έπειτα από μια μακρά δεκαετή και επιτυχημένη παρουσία, υπέβαλε ο Νίκος Μαντζούφας, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρόκειται να αναλάβει θέση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Ν. Μαντζούφας, κατείχε από το 2009 την θέση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, ενώ από τον Ιούλιο 2019 και μετά ανέλαβε στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ. 

Στον τελευταίο ένα χρόνο που είχε την ευθύνη της συγκεκριμένης θέσης, εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο συνολικά 183 επενδυτικά σχέδια ύψους 950 εκατ, ευρώ. Εκδόθηκαν αποφάσεις ολοκλήρωσης για 200 επενδυτικά σχέδια ύψους 650 εκατ. ενώ υποβλήθηκαν σε νέες προκηρύξεις 2.270 επενδυτικά σχέδια, ύψους 5,4 δισ. ευρώ. 

Στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίθηκαν και εκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα, οικοδομικές άδειες και άδειες εγκατάστασης σε 35 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 2,8 δισ. ενώ τέλος στον τομέα των ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και υλοποιούνται 15 έργα ύψους 2,4 δισ. ευρώ. 

Επίσης το 2020, όταν και ήταν Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, η Ελλάδα πέτυχε να καταταγεί στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καλές Διαγωνιστικές Διαδικασίες» στον τομέα των ΣΔΙΤ από το Global Infrastructure Hub (φορέα των G20), ενώ πολλά από τα υλοποιημένα έργα ΣΔΙΤ έχουν λάβει διεθνείς βραβεύσεις και αναγνώριση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.