ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ β' τριμήνου

08:13 - 02 Σεπ 2020 | Οικονομία
Την Πέμπτη τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ β' τριμήνου
Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, αντί για την Παρασκευή 4 του μηνός, θα δημοσιοποιηθούν τελικά από την ΕΛΣΤΑΤ τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2020. Σχετική ανακοίνωση για την αλλαγή της ημερομηνίας εξέδωσε η Στατιστική Αρχή.

Οι προβλέψεις κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, καθώς οι ζημιές στην ελληνική οικονομία από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αρχίζουν να φαίνονται στους αριθμούς.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ύφεση αναμένεται να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό, που μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και το 12% με 15%, ενώ στα τέλη Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε προβλέψει ύφεση για το β' τρίμηνο στο 15%.

Το αντίστοιχο ΑΕΠ κατά το β’ τρίμηνο του 2019 είχε διαμορφωθεί στα €49,34 δισ., οπότε μια μείωση 15% μπορεί να το ρίξει στο επίπεδο των €41 δισ.

Υπενθυμίζεται πως το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο 2020 υποχώρησε κατά 0,9% σε ετήσια βάση και κατά 1,6% σε τριμηνιαία βάση, ήτοι είχαμε ύφεση χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει σημαντική επίδραση από τον ιό σε δραστηριότητες, όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.