ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα είναι μονοψήφια

08:32 - 07 Σεπ 2020 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα είναι μονοψήφια
«Παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι η χώρα μας θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη, φαίνεται ότι η ύφεση θα είναι μονοψήφια και κάτω του 8%», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η Ελλάδα συγκρινόμενη ως προς τις οικονομικές επιδόσεις του β’ τριμήνου του 2020 των άλλων μεσογειακών χωρών, είχε τη χαμηλότερη ύφεση, δηλαδή την καλύτερη οικονομική επίδοση από όλες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά νέων μέτρων για να απορροφήσουμε τους κραδασμούς των απωλειών στον τουρισμό».

Τέλος, όσον αφορά τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ετοιμάζουν μία σειρά νέων μέτρων, για τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο κύμα, αλλά κυρίως να απορροφήσουμε τους κραδασμούς της μεγάλης πτώσης του τουρισμού, το 2020, λόγω του Covid-19.

Ο χειμώνας του 2020 θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για πάρα πολλούς ανθρώπους και το δικό μας καθήκον είναι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του. Αυτά θα τα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη στο συγκροτημένο, συνεκτικό και ενιαίο κυβερνητικό σχέδιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 07 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.