ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Μήνυμα «μεταρρυθμιστικής συνέπειας» στους θεσμούς

10:35 - 15 Σεπ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Μήνυμα «μεταρρυθμιστικής συνέπειας» στους θεσμούς
Η αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με μεταρρυθμίσεις που ήδη προωθεί η κυβέρνηση είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, το κλειδί για να εισέλθει η χώρα σ’ ένα βιώσιμο και ισχυρό κύκλο ανάπτυξης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης σταθερά να αξιοποιεί με συνετό τρόπο τα ταμειακά διαθέσιμα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Έτσι έστειλε ένα μήνυμα για προσήλωση στις πολιτικές της δημοσιονομικής ορθοδοξίας μία μέρα μετά τις επαφές που είχε με τον Κ. Ρέγκλινγκ, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που επισήμανε χτες την ανάγκη τήρησης της δημοσιονομικής ορθοδοξίας σπεύδοντας να πει ότι από το 2021 θα πρέπει να αρχίσουν τα «μαζέματα» των δημοσιονομικών υπερβάσεων. 

Πάντως ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε στο Economist στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων που άλλωστε είναι και «διαβατήριο» για την αξιοποίηση με ευρύ τρόπο των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αξιοποιήσαμε το χρόνο για να ενισχύσουμε τις μεταρρυθμίσεις αλλά υπάρχουν πολλές κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις μπροστά μας» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει «σχεδιάζουμε τη βέλτιστη δυνατή χρήση αυτών των ευρωπαϊκών κεφαλαίων με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σταθερή μείωση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για «τυχόν μεταρρυθμιστική κόπωση» είχε κάνει λόγο για σταθερή προσήλωση στην ατζέντα αλλαγών και δομικών τομών, υπενθυμίζοντας τα 100 και πλέον νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί, αλλά και άλλα που είναι στον προγραμματισμό του Μαξίμου, όπως αυτά για τη δικαιοσύνη, τα ΑΕΙ και την αγορά εργασίας – επικουρική ασφάλιση.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.