ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σταϊκούρας εξηγεί πώς θα αντέξουμε και δεύτερο lockdown

09:31 - 24 Σεπ 2020 | Οικονομία
Ο Σταϊκούρας εξηγεί πώς θα αντέξουμε και δεύτερο lockdown
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνει πως η Ελλάδα έχει τις εφεδρείες για να αντέξει ένα δεύτερο lockdown, αν και επισημαίνει πως για την πραγματική οικονομία ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό.

Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι αρκετά και για δεύτερο "κλείσιμο" είχε πει πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών και το επανέλαβε την Πέμπτη στο protothema, παραδεχομένος, ωστόσο, πως σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας το κόστος ενός lockdown θα είναι δυσβάσταχτο.

«Σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας, η χώρα δε μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο lockdown, αλλά το υπουργείο Οικονομικών έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξει την όποια επιλογή της κυβέρνησης», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε podcast του protothema.gr.  Πάντως, η Κομισιόν στην έκθεση για την 7η μεταμνημονιακή αξιολόγηση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο «μαξιλάρι» επιμένοντας πως η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάξει ένα επαρκές ποσό για να καθησυχάσει τις αγορές και να έχει σταθερή πρόσβαση στις αγορές τον επόμενο χρόνο.

Με βάση την έκθεση της 7ης Αξιολόγησης ο κ. Σταϊκούρας εκφράζει την εκτίμηση ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από τις προβλέψεις το ’20 και πως η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει το ’21 θα είναι ισχυρή. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος θα συνεχιστούν, προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών.

«Η επιλογή που έχει κάνει η χώρα, η κυβέρνηση είναι να ακούει τους ειδικούς, να αποφασίζει και να βάζουμε πάνω από όλα, ως προτεραιότητα την ανθρώπινη υγεία. Αυτό το βηματισμό ακολουθεί η κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:48 - 24 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.