ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

09:44 - 27 Σεπ 2020 | Οικονομία
Μιχαηλίδου: Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Για σημαντική αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου σε σημερινές δηλώσεις της, ενώ αναφέρθηκε και στην ημέρα που θα πληρώνονται τα επιδόματα.

Όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν ως εξής:

  • Έως 36.000 με 2 παιδιά
  • Έως 39.000 με 3 παιδιά
  • Έως 42.000 με 4 παιδιά
  • Έως 45.000 ευρώ από 5 και άνω

Παράλληλα, δήλωσε πως όλα τα επιδόματα θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα.

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σημειώνεται πως το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Yπενθυμίζεται ότι μετά το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου και αποκλειστικά με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εργασίας, δημιουργήθηκε ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα για μητέρες με υψηλότερα εισοδήματα που εργάζονται στον Ιδιωτικό αλλά, για πρώτη φορά, και στον Δημόσιο τομέα.

Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεωδωρικάκου και της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ενώ έως τώρα στο πρόγραμμα ως ύψιστο οικογενειακό εισόδημα προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» αλλά δεν έγινε δεκτή.

Το Υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για τη βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:14 - 27 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.