ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroworking Group με... άρωμα Ελλάδας-Οι κρίσιμες ημερομηνίες

08:34 - 30 Σεπ 2020 | Οικονομία
Euroworking Group με... άρωμα Ελλάδας-Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Η Ελλάδα βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου κι έτσι το προπαρασκευαστικό Euroworking Group της Τετάρτης (30/9) έχει ελληνικό... άρωμα.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλυση της πρόσφατης έκθεσης της Κομισιόν για την 7η αξιολόγηση της Ελλάδας σε καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

Η Κομισιόν έχει αξιολογήσει θετικά την Ελλάδα, ωστόσο, απομένει και η έγκριση από τη μεριά του Eurogroup. Έτσι, το Euroworking Group θα αναλύσει τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και την πρόοδό τους, με στόχο να ανάψει το πράσινο φως στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου να εγκρίνουν κι αυτή με τη σειρά τους την αξιολόγηση της Ελλάδας.

Παράλληλα, το Euroworking Group της Τετάρτης θα βάλει τις βάσεις για την 8η μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Θα δει τι έχει μείνει ως εκκρεμότητα από την έβδομη και θα επισημάνει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να πάρουν αστερίσκο προτεραιότητας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Ελλάδα για την 8η αξιολόγηση, που θα συμπέσει φυσικά με τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, αλλά και με τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση για να αντλήσει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση εντός Νοεμβρίου, ώστε να προλάβει ο ESM να εκταμιεύσει το 2ο «πακέτο» που δικαιούται βάσει προγραμματισμού η Ελλάδα μέσα στο 2020.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 01:38 - 30 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.