ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο Ηρακλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

14:02 - 01 Οκτ 2020 | Οικονομία
Σχέδιο Ηρακλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης
Δυνατότητα παράτασης του σχεδίου "Ηρακλής", προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο νέων "κόκκινων" δανείων εξετάζει η κυβέρνηση κι ενώ υπάρχει ανοιχτή η πρόταση της ΤτΕ για bad bank.

«Θα ήθελα να τον διαβεβαιώσω ότι λειτουργεί κανονικότατα, ότι ήδη συμμετέχουν τρεις συστημικές ελληνικές τράπεζες και επίκειται η συμμετοχή και της τέταρτης. Αυτό σημαίνει ότι, μέσα σε ένα χρόνο, παρά τη μεγαλύτερη κρίση, την οποία αντιμετώπισε η χώρα -οικονομική και κοινωνική-, ο ΗΡΑΚΛΗΣ άντεξε, συνεχίζει και πετυχαίνει τους στόχους, που είναι η συστημική μείωση των «κόκκινων» δανείων, τουλάχιστον στο ήμισυ του υπάρχοντος όγκου. Θέλουμε να πούμε ότι, επίσης, στο βαθμό που, ενδεχομένως, υπάρξουν κάποια νέα «κόκκινα» δάνεια, υπάρχει και δυνατότητα παράτασης του ΗΡΑΚΛΗ».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο νομοσχέδιο για το μαύρο χρήμα.

Μάλιστα τόνισε:

«Έχουμε μία από τις πιο επιτυχημένες και ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις, με απτά αποτελέσματα, τα οποία αντιμετωπίζουν ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα, τα οποία ταλάνισαν και ταλανίζουν ακόμα την ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το πιο σημαντικό, όμως, σημείο είναι ότι η μείωση των «κόκκινων» δανείων δεν γίνεται με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Γίνεται με την πλήρη συμμετοχή των διεθνών και άλλων επενδυτών, οι οποίοι αναλαμβάνουν -αν θέλετε- αυτό το κόστος. Εξ ου και όλο το τραπεζικό σύστημα, συντονισμένο γύρω από αυτό, νομίζω ότι προχωρεί με σταθερό βήμα στην επίτευξη των στόχων, τους οποίους είχε καθορίσει η Κυβέρνηση, ένα χρόνο πριν.»

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 01 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.