ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Αυγούστου

08:06 - 06 Οκτ 2020 | Οικονομία
Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Αυγούστου
Μετά από την παράταση, που αποφάσισε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών Αυγούστου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοτελώς απασχολουμένων για τον μήνα Αύγουστο.

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η ροή έκδοσης των ειδοποιητηρίων, αποφασίστηκε από τον Φορέα να είναι η 6η Οκτωβρίου η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των εισφορών, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στους ασφαλισμένους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο 4670/20 προβλέπεται η έκδοση ειδοποιητηρίου e-ΕΦΚΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εισφορές κύριας ασφάλισης και τις εισφορές για τους κλάδους Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (πρόνοιας) των μη μισθωτών ασφαλισμένων, Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών, δεδομένου ότι το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) από 1-3-2020 εντάχθηκε στον e-ΕΦΚΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.