ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Ξεπερνούν τις 140.000 οι αιτήσεις για πρώτη κατοικία

09:03 - 13 Οκτ 2020 | Οικονομία
Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Ξεπερνούν τις 140.000 οι αιτήσεις για πρώτη κατοικία
Διορία μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 έχουν οι δανειολήπτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο παρέχει στήριξη σε όσους πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και έχουν δάνεια με υποθήκη στην α' κατοικία.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, που αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών, έχουν ξεπεράσει πλέον τις 140.000.

Όπως δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα «Γέφυρα» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «είναι προφανές ότι όσοι ρυθμίσουν τα δάνειά τους, θα αποφύγουν δυσμενείς συνέπειες. Και θα καταφέρουν να τα ρυθμίσουν, λόγω της γενναίας επιδότησης που δίνουμε».

Η διαδικασία ένταξης

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, έως και το τέλος του τρέχοντος μήνα, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσα από την πλατφόρμα που οι δύο γραμματείες σχεδίασαν, στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr.

Μετά την είσοδο με χρήση του μηχανισμού πρόσβασης ΤaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και την υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία δανειοληπτών, εισοδημάτων και οφειλών αντλούνται αυτόματα από τη Φορολογική Βάση Δεδομένων και τις τράπεζες.

Με άλλα λόγια, δεν απαιτείται η προσκόμιση από τους πολίτες μιας σειράς δικαιολογητικών και βεβαιώσεων, ενώ δεν χρειάζεται η συμπλήρωση πληροφοριών και στοιχείων που είναι ήδη διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:21 - 13 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.