ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο

11:54 - 15 Οκτ 2020 | Οικονομία
Επίδομα θέρμανσης και για το φυσικό αέριο
Αλλαγές σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο στο επίδομα θέρμανσης, με στόχο να λαμβάνουν στήριξη και όσοι ζεσταίνονται με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, το επίδομα θα δίνεται ανάλογα με το εισόδημα και όχι από το είδος θέρμανσης. 

Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι άδικο να επιδοτούνται μόνο όσοι αγοράζουν πετρέλαιο ειδικά σε μια περίοδο που διευρύνεται συνεχώς η χρήση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά. 

Πάντως όπως αναφέρεται, τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν ίδια με αυτά που ίσχυσαν την προηγούμενη περίοδο, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ως προς τα γεωγραφικά κριτήρια και ειδικά σε πολύ ορεινές περιοχές και σε όσους θερμαίνονται με εναλλακτικούς τρόπους όπως τα καυσόξυλα τα πέλλετ και τα λοιπά. Βέβαια όπως τονίζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές το θέμα των καυσόξυλων πρέπει να εξεταστεί με προσοχής λόγω των ρύπων 

Σε κάθε περίπτωση το κονδύλι, που θα διατεθεί, ανέρχεται φέτος στα 84 εκατ. ευρώ, ενώ το επίδομα αναμένεται να δοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Γιώργος Αλεξάκης 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 15 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.