ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Κίνητρα για συγχώνευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

16:32 - 17 Οκτ 2020 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Κίνητρα για συγχώνευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Την παροχή κινήτρων για τη συγχώνευση μικρών επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επιτυγχάνεται πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό με καλύτερους όρους.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα στοιχεία που του έχει προσκομίσει ο χρηματοπιστωτικός κλάδος δείχνουν πως από τις 890.000 επιχειρήσεις ελάχιστες είναι αυτές που καλύπτουν τα κριτήρια δανεισμού.

Μιλώντας στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ Radio 104,6, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι «αν για παράδειγμα πεις πως μέσα σ' ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, προχωρήσεις σε μία συνένωση για μία περίοδο 3 - 5 ετών, μπορείς να πληρώνεις το μισό φόρο ή τις μισές ασφαλιστικές εισφορές ή να φτιάξεις ένα χρηματοδοτικό ταμείο στην τράπεζα, ώστε να εξασφαλίσεις χαμηλό επιτόκιο, όμως, προηγουμένους θα πρέπει να έχεις προχωρήσει σε μια συνένωση κάποιου μεγέθους.

Όταν αυτό θα έχει σημασία για την τσέπη σου, τότε θα το σκεφτείς και θα το σκεφτείς και για ένα δεύτερο λόγο, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνουν οι άλλοι και τότε η ανταγωνιστικότητά σου θα μειωθεί περισσότερο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 17 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.