ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στις αγορές η Ελλάδα με επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου

13:32 - 20 Οκτ 2020 | Οικονομία
Ξανά στις αγορές η Ελλάδα με επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου
Σε επανέκδοση 15ετούς ομολόγου προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, προκειμένου η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τις πολύ χαμηλές αποδόσεις που απολαμβάνει το τελευταίο διάστημα.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε σχετικό mandate σε BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, ΗSBC και JP Morgan που ενεργούν ως ανάδοχοι, για την διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 4 Φεβρουαρίου 2035 και κουπόνι 1,875%.

Η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά, αναφέρει.

Τα νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες δημιουργούν το έδαφος για νέα έξοδο του δημοσίου στις αγορές και η Ελλάδα το τολμά παρότι το ετήσιο πρόγραμμα δανεισμού έχει ήδη καλυφθεί και τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται στην περιοχή των 38 δισ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι πως στην ελληνική αγορά ομολόγων ποτέ ξανά δεν έχουν καταγραφεί αποδόσεις 0,15% στην πενταετία, κάτω από 0,8% στη δεκαετία ή κάτω από 1% στη δεκαπενταετία. 

Το ελληνικό δημόσιο, τους τελευταίους 14 μήνες, έχει αντλήσει 14 δισ. ευρώ μέσω έξι εκδόσεων χρέους, με τελευταία την έκδοση 10ετούς ομολόγου, με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, να ανέρχονται σε 37,9 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 20 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.