ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν:‎€7,7 εκατ. για τη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο Αθηναίων

16:17 - 29 Οκτ 2020 | Οικονομία
Κομισιόν:‎€7,7 εκατ. για τη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο Αθηναίων
«Πράσινο» φως σε ελληνικό πρόγραμμα 7,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό τομέα του Δήμου Αθηναίων -στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορονoϊού- άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το μέτρο εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. Η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ένας κατάλογος δαπανών που πραγματοποίησαν αυτές οι εταιρείες το 2019 θα ληφθεί ως σημείο αναφοράς για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά επιχείρηση, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 200.000 ευρώ.

Σκοπός του μέτρου είναι να μετριάσει τις ξαφνικές ελλείψεις ρευστότητας που αντιμετωπίζουν oι εταιρείες λόγω των μέτρων που έπρεπε να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και για τη διασφάλιση της συνέχειας της οικονομικής τους δραστηριότητας.

Το μέτρο θα βοηθήσει τις εταιρείες να οργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που προωθούν τα πολιτιστικά αγαθά της πόλης των Αθηνών. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο συνάδει με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Ειδικότερα, η στήριξη:

  1. δεν θα υπερβαίνει τις 800 000 ευρώ ανά επιχείρηση, όπως προβλέπεται στο προσωρινό πλαίσιο· και
  2. θα χορηγηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση μιας σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τους όρους που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.