ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

17:28 - 30 Οκτ 2020 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Δεύτερη στην ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ
"Όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, τόσο του ΕΣΠΑ όσο και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποιούνται στο έπακρο ακόμα και με υπερδέσμευση, έτσι ώστε όχι μόνο να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες της μέρας ή της εβδομάδας των επιχειρήσεων, αλλά να υπάρχει προετοιμασία με το βλέμμα στο μέλλον για την ανάκαμψη που όλοι περιμένουμε να έρθει".

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση που έγινε νωρίτερα στην ολομέλεια, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε τα στοιχεία της Κομισιόν, που δείχνουν, όπως τόνισε, ότι η Ελλάδα κατετάγη 2η σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ως προς το μέγεθος και ως προς την ταχύτητα απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ.

Υπογράμμισε δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το πρόγραμμα εγγυοδοσίας που ξεκίνησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι το πρώτο αντίστοιχο πρόγραμμα που μπήκε σε λειτουργία σε όλη την ΕΕ και η αρμόδια επίτροπος ανέφερε, σε πρόσφατη επικοινωνία της με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σταϊκούρα, ότι η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για τον τρόπο που αξιοποιούνται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είχε τις λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας, λόγω του lockdown. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.