ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ

08:53 - 02 Νοε 2020 | Οικονομία
Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ
Ανοικτή μέχρι σήμερα θα παραμείνει η πλατφόρμα για την «επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ», με την τέταρτη και την πέμπτη φάση του εν λόγω προγράμματος να είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με την απόφαση για τον τρίτο κύκλο, κατ' αρχήν και κατ' εξαίρεση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις, που δήλωσαν μεν έως την 28η Σεπτεμβρίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αλλά δεν είχαν υποβάλει έως αυτήν την ημερομηνία εκδήλωση ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση μέσω «επιστρεπτέας προκαταβολής».

Έτσι, οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν έως τώρα αίτηση και η οποία είχε απορριφθεί επειδή δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 28 Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να επανυποβάλουν αίτηση μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου αναμένεται να γίνουν πληρωμές σε όσες επιχειρήσεις υποβάλουν αιτήσεις μέχρι σήμερα, ενώ συνολικά ο στόχος είναι να ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ τα ποσά των ενισχύσεων από τον τρίτο κύκλο του προγράμματος.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με την απόφαση για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, αυτή καλύπτει ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορονοϊού COVID-19 (COVID-19) για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο του 2020.

Η απόφαση ορίζει ότι δικαιούχοι - λήπτες της ενίσχυσης είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εξαίρεση τις ακόλουθες: αα) Ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Κατ' εξαίρεση δύνανται να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020 και δεν διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή εφόσον:

  • είτε έχουν ενεργό κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020 έναν από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, ή των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά την 20.03.2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους περιγραφόμενους στο συνημμένο πίνακα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020,
  • είτε έχουν την έδρα τους στον Δήμο Μεσαπείων και στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αρτάκης και Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.

Τέλος, δύνανται να ενισχυθούν επιχειρήσεις που απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Αυγούστου 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.