ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κνοτ: Προσωρινό το Ταμείο Ανάκαμψης-Ανάγκη καλύτερης κατανομής κινδύνων

12:11 - 03 Νοε 2020 | Οικονομία
Κνοτ: Προσωρινό το Ταμείο Ανάκαμψης-Ανάγκη καλύτερης κατανομής κινδύνων
Ως προσωρινό μέτρο χαρακτήρισε την Τρίτη το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα των 750 δισ. ευρώ, ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, Κλάας Κνοτ, τονίζοντας πως απαιτείται εκ νέου κατανομή των κινδύνων μέσω των ιδιωτικών αγορών.

«Εάν η συνοχή διατηρείται μέσω εκτεταμένης δημοσιονομικής στήριξης, η Ευρώπη είναι ευάλωτη πολιτικά», δήλωσε ο Κνοτ, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

«Η ανάγκη για συμπληρωματική κατανομή των κινδύνων μέσω των ιδιωτικών αγορών παραμένει υψηλή», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρώπη συμφώνησε επί της αρχής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο οι ηγέτες διαφωνούν για τις λεπτομέρειες, με την πιθανότητα να καθυστερήσει η άντληση των κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αυξάνεται.

Τέλος, ο Κνοτ εκτίμησε ότι οι τράπεζες θα χτυπηθούν από την κρίση καθώς τα δάνεια τους αυξάνονται και θα είναι δύσκολο για αυτές να χορηγήσουν πίστωση. Κάτι που καθιστά απαραίτητο έναν πρόσθετο μηχανισμό χρηματοδότησης, ένα βασικό επιχείρημα για να ξεκινήσει η ήδη καθυστερημένη συζήτηση σχετικά με την ένωση κεφαλαιαγορών της Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 03 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.