ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Ελαφρύνσεις για όσους μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική έδρα

23:13 - 11 Νοε 2020 | Οικονομία
Bloomberg: Ελαφρύνσεις για όσους μεταφέρουν στην Ελλάδα τη φορολογική έδρα
Η Ελλάδα προτίθεται να χρησιμοποιήσει το καλό της «ρεκόρ» στο μέτωπο της πανδημίας, προκειμένου να προσελκύσει ξένους στη χώρα, οι οποίοι θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι, προσφέροντας παράλληλα φορολογικά κίνητρα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η χώρα μας ετοιμάζεται να προσφέρει αφορολόγητο για το 50% του εισοδήματος σε όποιον ξένο υπήκοο ή και Έλληνα του εξωτερικού επιθυμεί να γίνει μόνιμος κάτοικός της.

«Η τεχνολογία σημαίνει ότι μπορούμε τώρα να επιλέξουμε πού ζούμε και να εργαζόμαστε», δήλωσε ο Αλ. Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας στο πρακτορείο, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα «μπορεί τώρα να προσφέρει φορολογικά κίνητρα, αλλά και τον ήλιο της».

Όπως σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο, η Ελλάδα κέρδισε τον θαυμασμό για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία την περασμένη άνοιξη, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τις επενδύσεις στη χώρα ακολουθώντας πολιτική περισσότερο φιλική προς το επιχειρείν.

«Η Microsoft Corp. και η Volkswagen AG ανακοίνωσαν και οι δύο επενδυτικά σχέδια για την Ελλάδα, αλλά η χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερη βοήθεια εάν ελπίζει να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους, αλλά και την πανδημία», σημειώνει το πρακτορείο.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει φορολογικό συντελεστή 44% για έσοδα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ τα νέα κίνητρα θα ισχύσουν το πολύ για επτά έτη για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν τη φορολογική τους βάση στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τον τύπο εργασίας, αν και θα ισχύει μόνο για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα το 2021. Η προσφορά θα είναι επίσης διαθέσιμη σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό εάν επιστρέψουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:25 - 12 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.