ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλειστηριασμοί, έκτακτο επίδομα και τεχνολογικά προϊόντα στο νέα πακέτο ενισχύσεων

09:46 - 13 Νοε 2020 | Οικονομία
Πλειστηριασμοί, έκτακτο επίδομα και τεχνολογικά προϊόντα στο νέα πακέτο ενισχύσεων
Από τη Βουλή χτες ο Πρωθυπουργός έδωσε στίγμα για μια νέα σειρά μέτρων για την οικονομία και τα νοικοκυριά που πλήττονται από την πανδημία. Είναι μέτρα που ήδη έχει προτείνει η αντιπολίτευση.

Έτσι όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. «Θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών. Είναι αυτονόητο, σωστό, επισημαίνεται, καταγράφεται, θα γίνει» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση. Το πόσα θα δώσουμε, το πού και το πώς είναι κάτι που θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης έχουν ήδη προβεί σε ανακοινώσεις ότι εξετάζουν και αιτήματα αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, από δανειολήπτες που ανήκουν στην κατηγορία των οικονομικά ευάλωτων. Όπως έχει γίνει γνωστό προϋπόθεση της αναστολής του πλειστηριασμού είναι η υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δανειολήπτη, μαζί με δήλωση για την αποδοχή άρσης του τραπεζικού απορρήτου του ώστε να διαπιστωθεί ότι ανήκει στην κατηγορία του ευάλωτου.

Επίσης στο πρόγραμμα «Γέφυρα» 83.000 δανειολήπτες έχουν ήδη επιδοτηθεί, ενώ οι συνολικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου ανήλθαν σε 160.467.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν τις επόμενες μέρες που θα περιλαμβάνουν την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε σχετική ρύθμιση θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης όπως είπε ο Πρωθυπουργός προβλέπεται οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων πολιτών εν όψει των Χριστουγέννων. Σημειώνεται ότι μόλις χτες το οικονομικό επιτελείο είχε βάλει «πάγο» σε συζήτηση για έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων και άλλων ομάδων, όπως είχε γίνει στο παρελθόν, ωστόσο η εξέλιξη των πραγμάτων αλλάζει τα σχέδια. Μένει βέβαια να καθοριστούν τα επιπλέον κριτήρια για την παροχή ενισχύσεων.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός «άκουσε» το αίτημα χιλιάδων οικογενειών, όπως το μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας για στήριξη περισσότερων οικογενειών με τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς όλοι πλέον δουλεύουν από το σπίτι. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν tablets και ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου να μπορούν να έχουν ίση πρόσβαση όλοι στην τηλεκπαίδευση». Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν σήμερα νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε τεχνολογική υποδομή, ειδικά όταν υπάρχει παραπάνω από ένα παιδί ή εργαζόμενος γονέας σε τηλεργασία» είπε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθούν τα σχετικά προγράμματα που δρομολογεί η κυβέρνηση».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.