ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης: Άντεξαν τα έσοδα Οκτωβρίου-Έρχεται επιδείνωση, λόγω lockdown

13:08 - 16 Νοε 2020 | Οικονομία
Σκυλακάκης: Άντεξαν τα έσοδα Οκτωβρίου-Έρχεται επιδείνωση, λόγω lockdown
Καθησυχαστική εμφανίζεται η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση 12,3%,που κατέγραψαν τα φορολογικά έσοδα τον Οκτώβριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την ανακοίνωση των μηνιαίων στοιχείων του Προϋπολογισμού, εξήγησε πως "τα φορολογικά έσοδα τον Οκτώβριο είχαν μείωση κατά 12,3%, κινήθηκαν συνεπώς καλύτερα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών. Δηλαδή τις επιπτώσεις της πανδημίας στα έσοδα από τον τουρισμό που επηρεάζουν τον ΦΠΑ του τρίτου τριμήνου, την μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και τα άλλα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση".

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4.569 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 561 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2020.

Ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε ότι, "με δεδομένα τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα, περιμένουμε σημαντική επιδείνωση των εσόδων στο επόμενο διάστημα, που θα απεικονίζεται στα στοιχεία για τα έσοδα το 2020 που θα καταγράφει ο υπό κατάθεση προϋπολογισμός".

Πηγές αναφέρουν ότι τα έσοδα του Νοεμβρίου προς ώρας είναι ικανοποιητικά. Αλλά τούτο, εξηγούν, δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικό, αφού ο μηνιαίος στόχος απέχει πολύ. Υπάρχει εικόνα μόνο για το 1/5ο του μηνιαίου στόχου. Γιατί, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκληθούν τριγμοί από το lockdown.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.