ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται η e-κατάθεση πινακίδων - Τα δεδομένα και τα πρόστιμα Κύριο

09:07 - 23 Νοε 2020 | Οικονομία
Έρχεται η e-κατάθεση πινακίδων - Τα δεδομένα και τα πρόστιμα
Νομοθετική διάταξη που θα επιτρέπει την ηλεκτρονική κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς φυσική παρουσία, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος της νέας πρωτοβουλίας είναι να μην υπάρχει προσέλευση στις εφορίες από όσους θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Φέτος, λόγω της πανδημίας και του lockdown, δεν υπάρχουν περιθώρια συνωστισμού στις εφορίες. Ως εκ τούτου, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προσανατολίζονται στο να φέρουν το νέο αυτό σύστημα, το οποίο θα μας επιτρέπει να καταθέσουμε ηλεκτρονικά τις πινακίδες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα επισκέπτονται μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί από την ΑΑΔΕ και εκεί θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να τεθεί το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας. Οι πινακίδες θα παραμένουν στην κατοχή των ιδιοκτητών, αλλά σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να παραβιάσει αυτό το καθεστώς, τότε θα προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόστιμα θα ανέρχονται ακόμη και στις 3.000 ή και στις 5.000 ευρώ και θα επιβάλλονται σε περίπτωση που εντοπιστούν από τις αστυνομικές αρχές οδηγοί, οι οποίοι έχουν δηλώσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας, αλλά παρ’ όλα αυτά κυκλοφορούν κανονικά στο δρόμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το εν λόγω σχέδιο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών, την οποία το υπουργείο του «την αγκάλιασε».

Ως προς την εφαρμογή του μέτρου είπε: «Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία», ωστόσο ξεκαθάρισε πως εφόσον κάποιος κυκλοφορεί, παρότι έχει δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων, τότε, όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.