ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Ελληνική πατέντα η εκτός σχεδίου δόμηση

12:15 - 28 Νοε 2020 | Οικονομία
Χατζηδάκης: Ελληνική πατέντα η εκτός σχεδίου δόμηση
Το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο είναι μια μεγάλη παρέμβαση, φιλική προς ιδιοκτήτες και επενδυτές σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία και σε καινούργια πολεοδομικά εργαλεία για αποσύρσεις κτιρίων και ορόφων. «Φέρνουμε και διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση που είναι μια ελληνική πατέντα. Η μεταβατική περίοδος έχει κρατήσει 58 χρόνια. Τώρα όμως κάνουμε ακόμα μια νέα παρέμβαση για τις παρεκκλίσεις κάτω των 4 στρεμμάτων. Δίνουμε ακόμα έξι χρόνια για να χτίσει κάποιος κάτω από τα 4 στρέμματα» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι όσοι δεν βιάζονται μπορούν να πάνε στο νέο καθεστώς.

Για το Εξοικονομώ Κατ' Οίκον, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι το πιο μεγάλο πρόγραμμα μακράν και το πιο ελκυστικό. “Είναι πράσινο πρόγραμμα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στηρίζει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο και αλλάζει την ένταση των ενισχύσεων” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός κάνοντας σαφές ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Τέλος, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι “προσδοκούμε μέσω ανταγωνισμού και συνδέσεων με γείτονες σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας αγοράς, προκειμένου να πέσει η τιμή”.

Σε ερώτηση για το εάν κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός απάντησε ότι η ΔΕΗ κάνει προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα φέσια που έχει κληρονομήσει, ενώ έχει δύο φορές ανακοινώσει πακέτα για ευάλωτους καταναλωτές εν μέσω κορονοϊού για να δείξει την ευαισθησία της. “Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με δυσκολίες, αλλά μέσα σε αυτούς κρύβονται και αρκετοί στρατηγικοί κακοπληρωτές” κατέληξε ο υπουργός.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 28 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.