ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Υπεγράφη η χρηματοδότηση €7,8 εκατ. σε ερευνητικούς-τεχνολογικούς φορείς

15:05 - 10 Δεκ 2020 | Οικονομία
ΥΠΑΝ: Υπεγράφη η χρηματοδότηση €7,8 εκατ. σε ερευνητικούς-τεχνολογικούς φορείς
Την απόφαση για την «Εθνική Χρηματοδότηση σε Ερευνητικά Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα», υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας (φωτο), ύψους 7.890.158 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η διαδικασία καταβολής της εθνικής χρηματοδότησης που ολοκληρώθηκε αφορά τους δικαιούχους ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς της χώρας μας για το οικονομικό έτος 2019.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας επεσήμανε :

«Η κυβέρνηση στηρίζει με το ποσό των 7.890.158 ευρώ τους επιστήμονες που διεκδίκησαν με επιτυχία ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα συμπληρώνοντας το απαιτούμενο ποσό από Εθνικούς Πόρους μέσω των κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Τα συμπληρωματικά εθνικά κονδύλια, γνωστά ως «Matching Funds», καθιστούν δυνατή την υλοποίηση αυτών των σημαντικών Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων από τους εθνικούς φορείς».

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, τόνισε πως :

«Στις αρχές Δεκεμβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η διαδικασία  αταβολής της Εθνικής Χρηματοδότησης Ευρωπαϊκών Ανταγωνιστικών έργων οικ. Ετους 2019. Η Εθνική Χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών Ανταγωνιστικών έργων είναι πλέον ένας θεσμός ο οποίος ξεκίνησε το 1985 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα. Η δράση αυτή υποστηρίζει πρωτίστως τη διεκδίκηση έργων στις κοινοτικές προκηρύξεις, την αύξηση της τεχνογνωσίας του ερευνητικού  δυναμικού της χώρας μας καθώς και την διεύρυνση της συνέργειας με τον ευρωπαϊκό ερευνητικό ιστό. Περαιτέρω, η δράση στηρίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές των ερευνητικών φορέων, τις δραστηριότητες των φορέων για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, τις  επενδυτικές δραστηριότητες ανάπτυξης ή επανασχεδίασης καινοτομικών προϊόντων και την στήριξη νέων επιστημόνων και ερευνητικών ομάδων των χρηματοδοτηθέντων έργων. Τέλος, η δράση συμβάλει στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην αντιμετώπιση της μονόπλευρης φυγής επιστημόνων στο εξωτερικό (Brain drain) μέσω και της προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού από το εξωτερικό».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 10 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.