ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Εισροές €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021

13:47 - 14 Δεκ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Εισροές €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021
Τη δέσμευσή του πως η κυβέρνηση θα στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις για όσους μήνες χρειαστεί και το 2021, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ και τόνισε πως η κυβέρνηση προβλέπει στον προϋπολογισμό επιπλέον μέτρα 7,5 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

"Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί", τόνισε ο υπουργός, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα το 2021 θα λάβει επιπλέον κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών άναψε το πράσινο φως για το Ταμείο Ανάκαμψης και σημείωσε πως η Ελλάδα θα λάβει μέσα στο 2021 5.5 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως θα υπάρξει προκαταβολή περίπου 2 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα εισρεύσουν μετά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν στην ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνία, χωρίς να υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός του προϋπολογισμού που συζητείται στη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.