ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Μειωμένο ενοίκιο και για καταστήματα που λειτουργούν με clickaway

14:17 - 16 Δεκ 2020 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Μειωμένο ενοίκιο και για καταστήματα που λειτουργούν με clickaway
Στη διευκρίνιση ότι στο μέτρο μείωσης του ενοικίου στις επιχειρήσεις κατά 80% για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εντάσσονται και τα καταστήματα που λειτουργούν με το σύστημα click away, παράδοσης κατ’ οίκον, αλλά και τα εστιατόρια που διανέμουν προϊόντα, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμα ότι οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, 

Όπως εξήγησε, με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι για την ώρα δεν έχουν ληφθεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τα νομικά πρόσωπα, ενώ υπενθύμισε πως ισχύει παράλληλα η μείωση κατά 40% του ενοικίου και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή.

Ερωτηθείς για το εάν θα αλλάξει το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις για το αφορολόγητο, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι αφορά και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα χίλια ευρώ.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες πρωτοβουλίες τον Ιανουάριο και επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ορθή χρήση των ταμειακών διαθεσίμων ώστε να μπορεί να στηρίζει την κοινωνία για όσο χρειαστεί.

Τέλος ανέφερε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δε θα είναι άμεση, αλλά θα γίνει σταδιακά. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 16 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.