ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «νήμα» προλαβαίνουν οι οφειλέτες με χαμένες ρυθμίσεις

09:53 - 30 Δεκ 2020 | Οικονομία
Στο «νήμα» προλαβαίνουν οι οφειλέτες με χαμένες ρυθμίσεις
Παρατείνεται ως τις 31 Μαρτίου 2021, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, η οποία εξέπνεε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 με απόφαση ελήφθη και υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Στον αντίποδα με τη λήξη του έτους παύει η προθεσμία για τους οφειλέτες που έχασαν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων της Εφορίας (από τον Μάρτιο που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού μέχρι και τον Νοέμβριο) και επιθυμούν… να επιβιβαστούν και πάλι στο τρένο.

Για να επανενταχθούν θα πρέπει μέχρι το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την προϋπόθεση ότι έχουν ρυθμίσει τυχόν άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και έχουν πληρώσει τη δόση του Δεκεμβρίου μέσω web banking. Οι δόσεις που έμειναν απλήρωτες από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως και τον Νοέμβριο θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020. Οι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν τις ρυθμίσεις για τις οποίες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση επανένταξης, στην οποία θα πρέπει να δηλώσουν ότι:

· Είναι πληγέντες από την πανδημία, ήτοι ότι έχει χορηγηθεί παράταση και αναστολή είσπραξης για τις οφειλές τους στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, απώλεσαν ρύθμιση του Ν. 4321/2015 ή/και του Ν. 4611/2019 εντός του χρονικού διαστήματος Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020 και έχουν υποβάλει όλες τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Για την επανένταξη στη ρύθμιση, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης ελέγχεται:

· Αν έχει γίνει εξόφληση των δόσεων της προϋπάρχουσας ρύθμισης ως εξής: μέχρι και τον Δεκέμβριο 2019 για τη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 και μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 για τη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 και

· Αν έχει γίνει εξόφληση ή ρύθμιση των νέων οφειλών, εκτός από αυτές που τελούν σε αναστολή είσπραξης βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.