ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι συνταξιούχοι κερδίζουν με το «ποδαρικό» του 2021

14:08 - 31 Δεκ 2020 | Οικονομία
Ποιοι συνταξιούχοι κερδίζουν με το «ποδαρικό» του 2021
Διπλά κερδισμένοι είναι περίπου 100.000 συνταξιούχοι με αύξηση στο σύνολο της κύριας σύνταξης, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσει έως 80%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για εργαζομένους σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες, αυτοαπασχολουμένους, αλλά και παράλληλα ασφαλισμένους σε δύο Ταμεία, λόγω της προσαύξησης που έχουν στη σύνταξή τους εξαιτίας των υψηλότερων εισφορών που καταβάλλουν ή έχουν καταβάλει, καθώς και των νέων ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. 

Έτσι, εκτός από τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που θα επιφέρει ο νόμος Βρούτση (θα είναι από 12 ευρώ για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν με 30,1 έτη ασφάλισης έως και 252 ευρώ για όσους έχουν 40 έτη ασφαλιστικού βίου), η προσαύξηση που ισχύει λόγω των αυξημένων εισφορών, με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, οδηγεί σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και σε διπλασιασμό του ανταποδοτικού ποσού της σύνταξης. 

Η ρύθμιση αυτή αφορά όσους ασφαλισμένους υποβάλλουν ή έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (13/5/2016). Ο νόμος Βρούτση θα εφαρμοστεί έως τον Απρίλιο -με αναδρομικότητα από την 1/10/2019- με καθυστέρηση ενός έτους και τα νέα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης αφορούν αποκλειστικά όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.