ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Καταβάλλεται εντός Ιανουαρίου-Πιθανότητα μη επιστροφής του 50%

14:25 - 01 Ιαν 2021 | Οικονομία
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Καταβάλλεται εντός Ιανουαρίου-Πιθανότητα μη επιστροφής του 50%
Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους του πέμπτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Το κατώτατο όριο ενίσχυσης είναι τα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους δικαιούχους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου άνω του 20%.

Μιλώντας για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το χαρακτήρισε ως «ένα εξαιρετικά πετυχημένο και ισορροπημένο μέτρο που ξεκίνησε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εξελίσσεται έτσι ώστε το 50% της προκαταβολής να μην είναι επιστρεπτέο στην τέταρτη κατά σειρά, ενώ θα ακολουθήσει το ίδιο και στην πέμπτη».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής άφησε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει καταθέσει αίτημα στους δανειστές να χαρίσει το 50% των τριών κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει από τη Βουλή ότι θα δούμε σε ποιο ποσοστό και σε ποιους δεν θα είναι επιστρεπτέα η προκαταβολή. Εγώ είμαι υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να πληρώνει ο κόσμος τα χρέη του. Όμως, είναι διαφορετικό να πιέσεις κάποιον για χρέη, για τα οποία ευθύνεται, αλλά είναι ανήθικο να τον πιέσεις να πληρώνει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται».

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερη την κατάσταση», είχε επισημάνει μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζοντας ότι «και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 το ποσό σε ποσοστό 50% θα είναι μη επιστρεπτέο από τους δικαιούχους στο Δημόσιο».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:33 - 01 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.