ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιγμα στα... δύο προωθεί η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο

10:59 - 12 Ιαν 2021 | Οικονομία
Άνοιγμα στα... δύο προωθεί η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο
Άνοιγμα δύο ταχυτήτων στο λιανεμπόριο προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης, με ορισμένα καταστήματα να λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και ορισμένα που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με τη μέθοδο του click in shop.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εισηγηθεί να ανοίξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας, από τις 18 Ιανουαρίου. Με τη μέθοδο αυτή ο πελάτης παραγγέλνει το προϊόν, αλλά μπορεί να μπει και μέσα στο κατάστημα για να το δοκιμάσει και τελικά να επιλέξει αν θα το αγοράσει. Είναι δηλαδή ένα βήμα παραπάνω από το click away, το οποίο σε καταστήματα με ρούχα και παπούτσια δεν δούλεψε ικανοποιητικά τις γιορτές.

Επίσης, ο κ. Σταμπουλίδης, εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως προκρίνονται αυτά τα καταστήματα επειδή παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες. Συνεπώς, με το click in shop μπορεί να πάρουν ώθηση.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί, όμως, αφού προηγουμένως θα έχει συζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων που μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις αν δοθεί το «πράσινο φως» θα γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Click away

Τα υπόλοιπα καταστήματα, όπως τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών, θα μπορούν να δουλέψουν με την παραλαβή εκτός (click away). Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται διότι το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών είδαν τον τζίρο τους να αυξάνεται σε σχέση με πέρυσι. Δε συνέβη, ωστόσο, το ίδιο με τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών. Η πρόταση αυτή θα αξιολογηθεί επίσης από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Η αγορά, πάντως, "φωνάζει" για άνοιγμα στις 18/1, έστω με αυτή τη μορφή και η κυβέρνηση γνωρίζει πως το αίτημά τους έχει βάση, καθώς πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.

Ο κ. Σταμπουλίδης συμπλήρωσε, τέλος, πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, αφού έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 12 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.