ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μάρτιο ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής (video)

11:26 - 12 Ιαν 2021 | Οικονομία
Ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 750 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα σύμφωνα με όσα είπε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega. Μάλιστα προσδιόρισε ως χρόνο υλοποίησης της δράσης το Μάρτιο. Σε σχέση με τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως έχουν υποβληθεί 218.445 αιτήσεις (υπολογίζονται σε 400.000 οι δυνητικοί δικαιούχοι) και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την τυπική λήξη της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου.

Τότε θα αξιολογηθεί εάν συντρέχει λόγος ολιγοήμερης παράτασης ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί τον αριθμό των αιτημάτων που εκκρεμούν, αλλά και από τα προβλήματα που θα έχουν ανακύψει (πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα διαθέσιμα τα οικονομικά στοιχεία Δεκεμβρίου).

Βέβαια ο κ. Σταϊκούρας έσπευσε να τονίσει ότι πιθανή παράταση της υποβολής αιτήσεων μπορεί να επηρεάσει την έναρξης των πληρωμών που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για αναθεώρηση των τεκμηρίων, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για προσωρινή κατάργηση των τεκμηρίων για τα εισοδήματα του 2020 και για όσους πλήττονται από την πανδημία.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα δοθούν για τα «κουρεμένα» ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι επισπεύδεται η διαδικασία καταβολής τους καθώς πλέον δεν απαιτείται και η επιβεβαίωση του μισθωτή για τις απώλειες που υφίσταται ο εκμισθωτής.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Νοεμβρίου, ενώ όπως είπε ο υπουργός θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν μέσα στον Φεβρουάριο δυο αποζημιώσεις, μια για τα ενοίκια του Δεκεμβρίου (στις 15 Φεβρουάριου) και μια για τα «κουρέματα» κατά 80% που έγιναν τον Ιανουάριο.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 12 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.