ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Ημέρα αποφάσεων η Παρασκευή για το άνοιγμα της αγοράς

17:24 - 13 Ιαν 2021 | Οικονομία
Παπαθανάσης: Ημέρα αποφάσεων η Παρασκευή για το άνοιγμα της αγοράς
Για το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της αγοράς μίλησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας πως «δεν είναι σίγουρο ότι θα αποφασιστεί η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού, αν και υπάρχει σχετική πρόταση».

Μιλώντας στον ρ/σ Real FM, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε πως έχει προταθεί ωστόσο το click away, ως τρόπος έναρξης της αγοράς, όπως αναφέρθηκε και χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτός από το click away, σημείωσε, εξετάζεται και το click in shop, δηλαδή η λειτουργία των καταστημάτων με ραντεβού εντός χώρου. Και οι δύο τρόποι, ωστόσο, θα πραγματοποιούνται αυστηρώς με ραντεβού, διευκρίνισε ο υπουργός.  

«Υπάρχει πρόβλεψη τι κινητικότητα θα δημιουργήσει το κάθε μέτρο που προστίθεται και οι ειδικοί θα αποφασίσουν ποιο μέτρο χωρά», υπογράμμισε. 

«Για τον λόγο αυτό, η τελική απόφαση βρίσκεται στην κρίση της επιτροπής των ειδικών. Εκείνη κρατά το μοντέλο και εξετάζει την κινητικότητα σε κάθε τομέα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σημαντική ημέρα θεωρείται η Παρασκευή, εφόσον συνεδριάζει η επιτροπή, όπου εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, κατατίθενται και συζητούνται προτάσεις για την πανδημία και τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων.

«Η τελική απόφαση, όμως, λαμβάνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοινώνεται από τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά», εξήγησε ο υπουργός. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 13 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.