ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδούβελης: Δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία τώρα-Καλύτερα να ξοδέψουμε πολλά

21:56 - 22 Ιαν 2021 | Οικονομία
Χαρδούβελης: Δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία τώρα-Καλύτερα να ξοδέψουμε πολλά
Είναι αναγκαίο να ξοδέψουμε πολλά για τη στήριξη της οικονομίας στην παρούσα φάση, χωρίς να σκεφτόμαστε τα ελλείμματα και το χρέος, υπογράμμισε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι εφόσον η πανδημία επιμένει πρέπει να συνεχιστεί για ένα διάστημα η σωστή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα, η οποία προβλέπει τη στήριξη της οικονομίας.

«Δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία τώρα, καλύτερα να ξοδέψουμε πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή μπορεί να υποστηριχθεί, αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να παρέχει άφθονη ρευστότητα, την οποία έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα κράτη μέλη.

Ο κ. Χαρδούβελης, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών το 2014, εξήγησε ότι η στήριξη είναι απαραίτητη για λόγους μακροοικονομικούς, καθώς πρέπει να διασωθεί το οικονομικό περιβάλλον, ώστε να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η πανδημία επιταχύνει την ψηφιοποίηση της οικονομίας και είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας ορισμένους κλάδους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.