ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται εβδομάδα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης-Ποσά και δικαιούχοι

18:58 - 24 Ιαν 2021 | Οικονομία
Έρχεται εβδομάδα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης-Ποσά και δικαιούχοι
Εβδομάδα πληρωμών του επιδόματος θέρμανσης είναι η ερχόμενη τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, καθώς αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Το επίδομα υπολογίζεται φέτος με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και θα πληρωθεί στους δικαιούχους σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξή του το Σάββατο (23/1) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η καταβολή του επιδόματος αφορά σε αυτή τη φάση τους δικαιούχους που έχουν τιμολόγια αγοράς Δεκεμβρίου.

Tο συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 - 90 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το υπουργείο Οικονομικών.

Το εύρος του επιδόματος θέρμανσης φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η τιμή υπολογισμού θα είναι γύρω στα 200-250 ευρώ και θα εξαρτηθεί από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής όπου διαμένει ο κάθε δικαιούχος. Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, το ύψος του επιδόματος θέρμανσης δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης (καυσόξυλα, φυσικό αέριο).

Η πληρωμή του επιδόματος θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

  • Έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020
  • Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 24 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.