ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδοχή Σταϊκούρα: Δεν αρκούν €7,5δισ. για το 2021-Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός

12:19 - 01 Φεβ 2021 | Οικονομία
Παραδοχή Σταϊκούρα: Δεν αρκούν €7,5δισ. για το 2021-Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός
Από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2021 η κυβέρνηση διαπίστωσε πως τα 7,5 δισ. ευρώ που είχε προβλέψει στον προϋπολογισμό για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, δεν είναι αρκετά.

Οι πόροι που θα διατεθούν φέτος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας θα ξεπεράσουν τα 7,5 δισ. ευρώ που είχαν προυπολογιστεί, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα (2/1) ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να δωσει διευκρινίσεις. 

Είναι φανερό πως η πανδημία δεν θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους και σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις της θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Η κυβέρνηση συνεπώς επανασχεδιάζει τις δράσεις της.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις για περιοριστικα μέτρα στη λειτουργία της αγοράς, είπε ότι το κόστος στην οικονομία ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια € σε μηνιαία στοιχεία.

Όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές αλλά και στην ανάγκη ισορροπημένης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων. 

Ο ΥΠΟΙΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αυξημένα περιθώρια ενισχύσεων που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και επικεντρώθηκε στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης παγιων δαπανών με την  κρατική ενίσχυση να μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90%. Για το θέμα αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και, όπως είπε, θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.